За нас

За нас

      Това е детска градина „Валентина“. Бързо ще я откриете. Разположена сред малки пластики и много зеленина. А те, пластиките са си там, повече от 40 години, под открито небе, в един детски двор.  Възпитават и възхищават.
         Днес визитката ни е „Детска градина по мярка“. И го постигаме, като ежедневно кроим и прекрояваме нашата работа така, че тя да пасне на всяко едно дете. То да се чувства удобно и уютно при нас, като у дома . Детската градина да му бъде „по мярка“.
         Че  им  е „по мярка“ ще се убедите и вие ако посетите детска градина „Валентина“. Вратите й са отворени за деца, родители, приятели и гости, решили за миг да се върнат в детството и усетят вълшебството на играта.
         А тя, играта  е чарът на детството, феномен на човешката култура,  на  всекидневния  живот и възпитание. За педагозите от ДГ „Валентина“ е основа върху която и чрез която организират , градят и ръководят своята дейност.  Те са убедени, че са достатъчни само 20 минути свободна игра за да съхраним умственото здраве на децата. 
         Играта на децата се явява като терапия. Тя ги освобождава от всяко външно принуждение и им дава възможността да мислят, да говорят и изявят истинската си същност.
         Всеки обича щастливите моменти, а децата най-много. Ние не скъпим одобренията. Та нали когато ни одобряват, като че ли крила ни порастват. И не забравяме думите на Булат Окуджава, който ни съветва: “Възклицавайте, възхищавайте се един на друг, използвайте комплименти, високопарните думи не бива да ви плашат“. 
         Уютно е в ДГ „Валентина“.  Изкуството присъства навсякъде – от малките пластики в двора, паната от дърво и метал , стойностните картини във фоаета и стаи, модулните ателиета, предразполагащи децата към смислена познавателно-интелектуална дейност, творчество и труд. 
         За тях тя е „Първо прозорче към света“, своеобразна лаборатория за опити и експерименти,  любимо място за срещи с приятели и опознаване на света.
         Тук ви очаква една традиционна разходка по нашите нетрадиционни пътечки  изработени от терасно платно и пълни със здраве от морски камъчета, кестени, пясък и морска сол. За децата   от   „Валентина”   ходенето   боси   по пътечки е не  само удоволствие и закаляване, то е и своеобразен сеанс на масажиране.  На  ходилата се намират точки, съответстващи на органите и системите в целия организъм и закаляващите зони. Всички педагози са убедени, че ходейки боси, правим крачка към укрепване на здравето.

       Пътечките ще ви отведат и към модулните ателиета по: грация и кавалерство,  където се  преподават  първите стъпки по модерен и класически балет;  
троп-къща „Валентина“, в която ще усетите българските фолклорни ритми; детски футбол; приятели на руския и английски език.
       Слоган на ДГ  „Валентина“  е „Да отгледаме усмивки“. И го постигаме всеки ден, всички заедно.

Модулни ателиета

Модерен и класически балет

Ателие по грация и кавалерство,  където се  преподават  първите стъпки по модерен и класически балет.

Фолклорни ритми

В троп-къща „Валентина“ децата ще усетят българските фолклорни ритми.

Детски футбол

Ще помогне за развитие на физическите и технически футболни умения на децата.

Английски език

Обучение насочено към изграждане на умения за слушане, разбиране и усвояване на езика. 

.

Карате

Тренировките по карате ще помогнат на децата да изразходят кипящата си енергия учейки се на дисциплина, развивайки сила и гъвкавост, докато се забавляват.

Музикална група

С песни и игри, децата ще се забавляват, ще получават нови знания и умения и ще развиват музикалните си качества.

Музикална група